skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Eten en drinken is zoveel meer geworden dan iets wat we nodig hebben om te overleven, het heeft een centrale rol in ons leven gekregen. Wanneer we iets te vieren hebben wordt er lekker gegeten en geproost, voor andere mensen biedt voeding troost in moeilijke situaties en voor weer andere mensen geeft voeding nét dat extra zetje om beter te kunnen presteren met sport.

Voeding blijft zich ontwikkelen, wat ertoe leidt dat het internet vol staat met beweringen. Daarnaast liggen de schappen in de supermarkt vol met ‘gezonde’ alternatieven en etiketten die misleidend zijn. Hierdoor zien we vaak door de bomen het bos niet meer.
Ik wil mensen hier graag bij helpen: Ze leren wat gezonde voeding dan precies inhoudt en welke invloed het heeft op ons lichaam. Vooral vanuit het oogpunt wat er allemaal mogelijk is, in plaats van te denken in beperkingen. In een gebalanceerd voedingspatroon is zeker ruimte voor een wijntje met vrienden of dat frietje in het weekend. Luisteren naar je lichaam, en het de juiste voedingsstoffen bieden zorgt ervoor dat jij je fit en energiek gaat voelen. Iets wat denk ik heel belangrijk is, jezelf prettig voelen in je eigen lichaam. Hoe ouder je wordt, hoe meer je je beseft dat voeding écht een verschil kan maken. Het is daarbij een van de factoren die hoort bij je gezond voelen (naast onder andere slaap, beweging en je mentale gezondheid).

Het ontwikkelen van een gezonde leefstijl gaat met vallen en opstaan, het heeft tijd nodig. Daarnaast kan het enorm verschillen per individu: wat voor de een gezond is, kan voor een ander lichaam minder geschikt zijn. Ik zoek graag samen met de cliënt naar zijn of haar gezonde leefstijl.
Omdat voeding zich zo blijft ontwikkelen raak je als diëtist nooit uitgeleerd. Het volgen van scholingen is dan ook iets wat ik zeker niet uit de weg ga.

Kinderen wekken mijn interesse. Zij kunnen zelf nog niet goed beredeneren waarom voedingskeuzes bepaalde gevolgen kunnen hebben, en daar horen ze als kind ook nog helemaal niet mee bezig te zijn. Echter, het is wel belangrijk dat ze gezond opgroeien, om eventuele ziekte op latere leeftijd te voorkomen. In het voorjaar ga ik dan ook de post HBO Kinderdiëtetiek volgen. Zodat we in de praktijk ook kinderen de beste behandeling kunnen bieden.

Mail mij

info@dietisteefjesmits.nl