skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Wij hechten veel waarde aan uw mening. Bent u tevreden of juist niet? We horen het graag.

Review bij dementie

Ik was mantelzorger van een dementerende moeder met wie ik samenwoonde.
Corine heeft me geholpen met mijn fysieke en mentale problemen en
beperkingen. Voor mijn moeder hebben we de hulp van Roseliek
(ergotherapie), Lida en Stan thuis gehad.
Mede dankzij deze ondersteuning van Kr8 is mijn moeder thuis kunnen blijven wonen tot ze overleden is.
Dank jullie wel .
Margreet

Review betreffende de therapie bij Lotte van Gerven

Na diverse operaties (2x poortwachtersklier procedure, borstamputatie en reconstructie met eigen weefsel) bleek het nog niet zo eenvoudig om weer een goede balans te vinden. Niet in het sporten, maar ook niet in het omgaan met de verminderde hoeveelheid energie o.a. veroorzaakt door chemotherapie.
Na doorverwijzing van mijn oncoloog kwam ik bij Kr8 terecht. Niet geheel toevallig gezien mijn eerdere goede ervaringen bij deze praktijk.
Buiten de oedeemtherapie en behandeling van het littekenweefsel heb ik met de hulp van Oncologie fysiotherapeut Lotte van Gerven geleerd om beter mijn fysieke grenzen te leren herkennen maar ook om deze grenzen te leren accepteren en daar op te anticiperen.
Daarnaast heb ik het als heel prettig ervaren dat Lotte overlegde met haar collega’s over aanvulling op mijn behandeling. De mindfullness en pilates oefeningen hebben zeker ook bijgedragen aan mijn herstel!
Inmiddels ben ik zover hersteld dat ik naast 2x p.w. fysio fitness weer in staat ben om te hardlopen, te bootcampen en te paardrijden.
Zonder de begeleiding van Lotte zou ik nu nog niet zover geweest zijn!
Groetjes Angelique

Ervaring medical taping

Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik me tijdens het eerste trimester laten tapen voor zwangerschapsmisselijkheid. Ik kreeg de tip tijdens een fysiobehandeling en heb hier meteen gebruik van gemaakt. Heel fijn hoe ze met mij zijn omgegaan tijdens deze periode. Ik kon direct terecht en natuurlijk in stille geheim, gezien het voor onze omgeving nog een verrassing was. Voor mij haalde de medical taping het scherpe randje van de misselijkheid af waardoor het wat dragelijker werd.

Ik raad dan ook iedereen aan om het te proberen, wellicht kan het net voor wat meer comfort zorgen gedurende de dag en de momenten dat je er veel last van hebt.

Janneke Joosten – Nellisen

Ervaring bij hooikoorts tapen

Ik had jaren geleden veel last van hooikoorts, ik gebruikte oogdruppels neusspray en nog geregeld een hooikoorts tabletje.
Enkele jaren geleden was ik bij de fysiotherapie, het was in het voorjaar. Met rode ogen en een behoorlijke loopneus. Mijn therapeute Yvonne vroeg mij of ik wel eens gehoord had om me te laten tapen voor hooikoorts. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord maar stond er wel gelijk voor open.
Ik heb me toen 2 keer laten tapen.
Deze tape blijft goed zitten en mag gewoon nat worden. Dus douchen sporten enz. is verder geen probleem. Ik heb dat seizoen geen gebruik meer gemaakt van medicatie. Een jaar later heb ik me weer 2x laten tapen. Ook dat jaar had ik geen last meer gehad van hooikoorts. Nu heb ik me niet meer laten tapen, en gelukkig ook geen hooikoorts meer. Ik zeg wel mocht ik weer last krijgen van hooikoorts dan laat ik me zeker weer opnieuw tapen.
Groetjes Berni

Ervaring van Math

Ik kom voor lichamelijke klachten bij Corine. Ze heeft een luisterend oor, de behandeling is respectvol zonder poespas en met een lach. Deze benadering past bij mij. Het is een mooie team dat gaat voor optimale zorg.

Math

“De adem ademt zichzelf”

Dankjewel voor al je tips en goede begeleiding tijdens de 8 weken mindfulness cursus.

Ik vond het een bijzondere ervaring dat ook ik als “gespannen” persoon rust kan ervaren!

Gaat het een keer iets minder of is het chaos in mijn hoofd dan zal ik voortaan teruggrijpen naar de oefeningen en vooral naar de inspirerende zin
“de adem ademt zichzelf”

Dankjewel,

Groetjes Donya

Ervaring van Marjolein bij behandeling van mastitis

 

“Ik ben zeer goed geholpen door de medewerkers van Kr8. Ik kreeg een borstontsteking in het weekend en wilde niet aan de antibiotica. Ze zijn speciaal voor mij op een zondag terug gekomen om de behandeling af te ronden. Onwijs aardig. Ik ben van mijn ontsteking af, de ultrasound behandeling werkt geweldig.

Ik wil iedereen bij Kr8 enorm bedanken voor de hulp en vriendelijkheid!

Echt een aanrader!

 

Marjolein

Ervaringen Frans Richter en knieklachten

In januari door ViaSana kliniek doorverwezen naar John Kranendonk i.v.m. met knieklachten door scheurtje in de meniscus van de rechterknie.
Bij de intake ruim de tijd genomen voor de anamnese en huidige klachten, daarna beleidsplan voorgesteld en in februari gestart met tweewekelijks training programma onder begeleiding van John. Samenwerking was naast zeer professioneel ook erg plezierig. Ook toen de klachten weer terugkeerden nam John weer contact op met ViaSana om mijn knie nogmaals te beoordelen. Daar werd voorgesteld om cortison injectie in de knie te geven. In het verdere traject verdwenen de klachten en in overleg is het trainingsprogramma eind april met succesvol afgesloten.

Frans Richter

Ervaringen Thijs Kuijpers en schouderklachten

Als 60 plussers krijg je steeds vaker last van allerlei kwaaltjes, die zich ineens openbaren. Zo ook bij mij, ik kreeg ineens flinke pijnklachten in mijn schouder, ik kon mijn arm amper omhoog bewegen. Fietsen en autorijden, vooral schakelen was heel lastig. Wat was de oorzaak?? De huisarts verwees me direct door naar de fysiotherapie. Er zijn zoveel oorzaken van schouderklachten, dat het dan wel fijn is als je hier ook direct terecht kunt voor een echografie. John Kranendonk heeft dit meteen effectief aangepakt. Hij wist de exacte pijnplekken te vinden, door hier op te drukken en uit de echo bleek dat er veel kalkafzetting was vrijgekomen vanuit de pees / slijmbeurs, waarschijnlijk door overbelasting. Deze kalk moet vanzelf binnen enkele weken redelijk oplossen aldus John. De eerste echo gaf een behoorlijke kalk afzetting aan. Bij de 2e en 3e echo zag je duidelijk verschil en dat het nog maar om enkele plaatsen ging. Ik was heel blij dat de pijn snel verminderde, waardoor ik nog weinig last ondervind na een paar weken. Kortom, het is heel belangrijk dat je al meteen de juiste diagnose krijgt. Ik ben er van overtuigd dat je zonder deze echo wellicht een heel andere en langdurige behandeling had gekregen, waar dan ook, die wellicht overbodig zou kunnen zijn. Ook als je bij de orthopeed in het ziekenhuis terecht komt, dan duurt het allemaal veel langer. Dus mijn bevindingen zijn dat de reguliere zorg veel goedkoper en effectiever kan, zonder huisarts/ ziekenhuis. Dit d.m.v. de echo en juiste behandeling direct bij de fysiotherapeut. Erkenning is wel op zijn plaats hiervoor. Die verwijst je anders toch wel door naar een orthopeed als dit blijkt uit de echo, dit heeft mijn echtgenote zelf al eerder ondervonden. Ik ben blij dat ik meteen bij Kr8 terecht kon en kan dit daarom iedereen aanbevelen.

Thijs Kuijpers

Collega

Als collega binnen Kr8 heb je af en toe ook wel eens een klacht waarvoor je in behandeling bent. Bij mij begon het plotseling met knieklachten, ik kon deze niet geheel buigen om in kniehouding te zitten en om uit de houding te komen hoorde ik een “knak”. Ook hardlopen voelde niet meer goed.
Na 1 behandeling bij Rik Mandemakers waren mijn klachten al voor 95% verdwenen, de kuit werd goed losgemaakt en hierdoor voelde ik meteen verschil. Het hardlopen kon ik diezelfde week weer rustig oppakken.

Mijn herstel na Corona

In maart 2020 heb ik Corona gehad  en knapte maar niet op. Ik bleef last houden van vermoeidheid en kon prikkelverwerking moeilijk verwerken.
Roseliek heeft samen met mij de balans weer terug gebracht in mijn leven. Het “0-punt” zoals we dat noemde! Nu, in de opbouwende fase helpt ze me om de balans te behouden en daar steeds een schepje bovenop te doen, zonder uit balans te raken.
Ik kan iedereen aanbevelen om gebruik te maken van de mogelijkheden die ergotherapie te bieden heeft en ben heel blij met Roseliek. Ze heeft me zoveel inzichten gegeven tijdens mijn ziekteproces maar ook nu ik herstellende ben. Zonder Roseliek zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Christel Lemmen

 

Dana van Rens

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Sanne van Wegberg

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

Judith (19)

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Gea Bos

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Bert van Seuren (57)

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Annie Litjens (65)

Heel goed geholpen. Als je iets niet wilt doen, hoeft dat ook niet. Heel vriendelijk en correct.

Sandra Kallen (46)

Kundig, betrokken en altijd op tijd

Nico de Boer

Ik wil jullie allemaal op de Westsingel  bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).

Ine vd Munckhof

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.